Afdrukken

Er zijn vele mogelijkheden om in huis energiebesparende maatregelen te nemen en duurzame energie op te wekken. Aan de slag met o.a. isolatie, slimme meters en zonnepanelen? Dat kan iedereen individueel doen, maar ook groepsgewijs, bijvoorbeeld in een rij gelijke woningen. Ingewikkeld? De Energiecoaches van De Energieke Burger kunnen je daarbij helpen. We geven je advies over het verduurzamen van jouw woning. Zo kun je geld én energie besparen.
• Gratis en vrijblijvend gedegen advies
• Verlaag je energiekosten
• Geniet van meer wooncomfort
• Ontzorg door het inschakelen van expertise
• Maatwerk: we kijken naar de situatie per woning

We helpen je met

We helpen je met informatie en ondersteuning van het energiezuiniger maken van je woning. De Energieke Burger organiseert o.a. themabijeenkomsten over energiebesparing en individuele- of collectieve (straat- of wijk) ondersteuning door energiecoaches.

We communiceren over de energietransitie zowel met de huiseigenaren in Bennebroek en Vogelenzang als relevante partijen in het netwerk. Dit doen we door kennisoverdracht via de media zoals Bloemendaals Nieuwsblad en andere lokale media zoals de gemeentelijke website Bloemendaal zet stappen. Ook informeren we over subsidies en (beleids)ontwikkelingen.

Neem ook Energiebesparende Maatregelen

Een energiezuinige woning heeft veel voordelen. De waarde van je woning gaat omhoog, de maandelijkse energiekosten (woonlasten) omlaag en bij grotere aanpassingen kun je een herziening van het energielabel aanvragen. Bij de verkoop van je huis komt dat goed van pas.

De Energieke Burger

We zijn een professionele vrijwilligersorganisatie met technische expertise en energiecoaches uit de buurt. We geven je advies over het verduurzamen van jouw woning. Zo kun je geld én energie besparen.

Wat ons beweegt

In 2050 moet heel Nederland over zijn overgeschakeld op een duurzame energievoorziening op basis van o.a. zon en wind. Wij zien dit als een gezamenlijke opgave van burgers en overheid. Daarom werken we samen aan de verduurzaming van de energievoorziening met een optimale mix van energiebesparing en duurzame energiebronnen. Wij vinden dat dit betaalbaar moet zijn en zoveel mogelijk CO2 uitstoot moet beperken. Want de uitstoot van CO2 zorgt voor klimaatverandering en dat willen we tegengaan.


De Energieke Burger is actief in Bennebroek en Vogelenzang.